Bussar för ersättningstrafik

Kompetensutbildning för bussförare i yrkestrafik

Är du en yrkesförare med bussbehörighet kan du få din kompletterande utbildning i yrkeskunnande (YKB) hos oss. I och med att samhället utvecklas ställer det nya krav och bestämmelser för ett säkert arbete för yrkesförare.

När du exempelvis vill hyra buss i Stockholm kan du vara trygg med att våra busschaufförer har genomgått en YKB-fortbildning. Om du som yrkesförare av buss eller andra tunga fordon också vill gå en YKB-fortbildning kan du gå en hos oss. Du blir en säkrare förare och är uppdaterade med de nya krav och bestämmelser som gäller idag.

Vad ingår i den kompletterande fortbildningen för busschaufförer?

Du som kör tunga fordon som exempelvis en lastbil eller en buss behöver gå en YKB-fortbildning. Denna utbildning är ca 40 timmar lång och kan delas upp under fem delkurser.

  • Sparsam körning
  • Persontransporter/godstransporter
  • Lagar och regler
  • Ergonomi och hälsa
  • Trafiksäkerhet och kundfokus

Kontakta oss för mer information inför din YKB-utbildning

Du är välkommen att kontakta oss för att få mer information om den YKB-fortbildning vi erbjuder. Vi har många tjänster på vår reseservice och utöver denna utbildning kan du även hyra buss i Stockholm. Kontakta oss redan idag för mer information om hur du kan bli en bättre och mer säker yrkesförare.

Är du en yrkesförare med bussbehörighet kan du få din kompletterande utbildning i yrkeskunnande (YKB) hos oss.